Emocjonujący czwartek z Ligą Europy w nc+

2014-03-12

W czwartek, 13 marca, odbędą się pierwsze spotkania 1/8 finału Ligi Europy. W walce o awans do ćwierćfinałów tych rozgrywek dojdzie do niezwykle ciekawie zapowiadających się konfrontacji zespołów z jednego kraju, Juventus zagra z Fiorentiną, a FC Sevilla w derbach miasta zmierzy się z Betisem. Wielkie emocje czekają widzów kanałów platformy nc+ w starciach FC Porto - SSC Napoli oraz Tottenham - Benfica Lizbona.

2014-03-13-Liga-Europejska

W czwartkowy wieczór o 18:45 z widzami CANAL+ Sport przywita się Piotr Salak, który będzie gospodarzem studia Ligi Europy. 10 minut później rozpoczną się relacje z trzech pierwszych spotkań 1/8 finału pokazywanych tego dnia w kanałach platformy nc+.

W CANAL+ Sport widzowie będą mogli śledzić rywalizację FC Porto z SSC Napoli. Oba zespoły zajmują trzecie miejsca w swoich ligach - w przypadku drużyny z Portugalii jest to uznawane ze porażkę, przeciwnie w przypadku Włochów, dla których jest to raczej sukces. W pucharowej rywalizacji nie będzie to jednak istotne, bo szanse na awans do ćwierćfinału oba zespoły mają jednakowe. W tym samym czasie na antenie nSport prezentowana będzie rywalizacja szwajcarsko – austriacka, FC Basel zmierzy się z Red Bull Salzburg. Gospodarze w poprzedniej rundzie wyeliminowali Maccabi Tel Awiw, a goście w imponującym stylu rozprawili się z Ajaksem Amsterdam. W CANAL+ Family od 18:55 transmitowane będzie spotkanie Łudogorec Razgrad – FC Valencia. Bułgarski zespół to jedna z rewelacji tegorocznej edycji Ligi Europy - w 1/16 finału po dramatycznej końcówce sensacyjnie wyeliminował Lazio Rzym. To jednak Hiszpanie wydają się być faworytem w tej parze.

Wielkie emocje zapowiadają się także w drugiej turze czwartkowych spotkań, które na antenach kanałów nc+ relacjonowane będą od 21:00. W CANAL+ Sport włoska konfrontacja Juventusu z Fiorentiną. Kilka dni temu zespoły te spotkały się w Serie A i 1:0 wygrała „Stara Dama”. W tym samym czasie na antenie nSport Tottenham będzie walczył z Benfiką Lizbona. Gospodarze po wysokiej porażce w lidze z Chelsea chcą poprawić sobie humory w czwartkowy wieczór, ale rywal to aktualny lider Primeira Liga, a w poprzedniej rundzie bardzo wyraźnie pokonał PAOK Saloniki. Miłośnicy La Liga wybiorą zapewne CANAL+ Family, gdzie prezentowane będą derby Sewilli.
Tradycyjnie na antenie CANAL+ Family2 prezentowana będzie Multiliga Europy, gdzie równocześnie śledzić będzie można przebieg wszystkich czwartkowych meczów.

Na 1/8 finału Ligi Europy zaprasza dziennikarz nc+ Piotr Salak:

To będzie włoski wieczór w Lidze Europy. Najpierw Porto - Napoli, a potem Juventus kontra Fiorentina. Widzowie platformy nc+ zobaczą w akcji pretendentów do triumfu w tegorocznej edycji rozgrywek. Italia obok Hiszpanii jest najliczniej reprezentowana w tej fazie Ligi Europy. Porto grało z Napoli o stawkę czterdzieści lat temu, ale obecne zespoły całkiem nieźle się znają. Latem zmierzyły się w turnieju towarzyskim w Londynie i wówczas lepszy był mistrz Portugalii. Ciekawe jak będzie tym razem? Juventus z Fiorentiną grał w… ostatnią niedzielę i wygrał 1:0. Przed zespołem z Florencji trudne zadanie, wszak ze „Starą Damą” w Turynie, w europejskich pucharach, od dziesięciu lat nikt nie wygrał z wyjątkiem Bayernu Monachium. Wiemy oczywiście, że nie tylko włoską piłką żyje kibic, dlatego serdecznie zapraszamy na inne transmisje oraz Multiligę, a po zakończeniu naszego studia - skróty ze wszystkich spotkań.

Plan najbliższych transmisji Ligi Europy na antenach kanałów nc+:

czwartek, 13 marca:

18:45 Studio Ligi Europy, CANAL+ Sport