Emocjonujące Święta dla fanów futbolu w nc+

2014-04-17
W okresie wielkanocnym widzowie kanałów platformy nc+ nie będą z pewnością narzekać na brak piłkarskich emocji. W najbliższych dniach rozegrane zostaną  ważne  mecze w ligach angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej i francuskiej. Ponadto w sobotę na Stade de France odbędzie się Finał Pucharu Ligi Francuskiej, w którym Paris Saint-Germain zmierzy się z Olympique Lyon.

liverpool mc

Emocje w ligach zagranicznych zaczną się już w piątkowy wieczór. O 20:25 w CANAL+ Sport prezentowane będzie starcie lidera Primera Division Atletico Madryt z Elche. W tym samym czasie w CANAL+ Family transmitowana będzie konfrontacja Saint-Etienne z Rennes.

W sobotę widzowie platformy nc+ zobaczą w akcji kandydatów do najwyższych miejsc w Premier League – Tottenham zagra z Fulham (CANAL+ Sport, 13:40), a Chelsea z Sunderlandem (CANAL+ Sport, 18:25). Niezwykle interesująco będzie na włoskich boiskach. W meczu, którego stawką są europejskie puchary Parma podejmie Inter (CANAL+ Family2, 14:55). Wieczorem w bezpośrednim starciu zmierzą się walczące o zagwarantowanie sobie miejsca w kolejnej edycji Ligi Mistrzów Fiorentina i Roma (nSport, 20:55). Piłkarskim wydarzeniem dnia będzie transmitowany w CANAL+ Sport o 20:55 finał Pucharu Ligi Francuskiej. Na Stade de France naprzeciw siebie staną Olympique Lyon i PSG. W ubiegłym tygodniu na Stade Gerland w spotkaniu ligowym padł wynik 1:0 i stołeczny zespół zrobi wszystko, by się zrewanżować i zdobyć swoje pierwsze w tym sezonie trofeum.

W Wielką Niedzielę widzowie będą mogli zobaczyć na antenie CANAL+ Sport aż trzy mecze ligi angielskiej. Już o 12:55 lider tabeli - Liverpool - zagra na wyjeździe z Norwich. Zaraz potem (15:00) konfrontacja Hull z Arsenalem. Oba zespoły sprawdzą swoją formę przed finałem Pucharu Anglii, w którym zmierzą się 17 maja. Na 17:05 zaplanowany jest początek relacji w CANAL+ Sport z meczu Everton – Manchester United. David Moyes wróci na Goodison Park, by wraz z „Czerwonymi Diabłami” przeszkodzić swojemu dawnemu klubowi w walce o grę w eliminacjach Ligi Mistrzów. W jesiennym starciu tych drużyn na Old Trafford Everton wygrał 1:0. Wieczorem widzowie nc+ będą mogli zobaczyć transmisje z meczów ligi hiszpańskiej (FC Barcelona – Athletic Bilbao) i francuskiej (Olympique Marsylia – Lille).

Wielkanocny weekend z piłką zakończy poniedziałkowe spotkanie Manchesteru City z West Bromwich Albion. ”The Citizens” nie przegrali ani jednego z siedmiu ostatnich meczów z „The Baggies”. Chcąc myśleć o mistrzostwie muszą wygrać, bo po środowym remisie w zaległym spotkaniu z Sunderland marginesu błędu już nie ma. Transmisja z Etihad Stadium o 20:55 w CANAL+ Sport.

Na świąteczne transmisje zaprasza szef redakcji sportowej nc+ Tomasz Smokowski:

- Naszym widzom i wszystkim kibicom życzymy rodzinnych i spokojnych Świąt. Zapewnimy w tym okresie emocjonujący dodatek w postaci kilkunastu transmisji z europejskich boisk. Wprawdzie to czas kiedy rządzą owalne kształty jaj wielkanocnych, ale my skupimy się także na okrągłym kształcie piłki. W Anglii i Hiszpanii odbędą się kolejne mecze z udziałem zespołów walczących o mistrzostwo. W obu czołowych ligach zapowiada się pasjonujący finisz sezonu! We Włoszech bardzo ciekawie będzie w starciach Parmy z Interem i Fiorentiny z Romą, a więc drużyn mających pucharowe aspiracje. Z kolei we Francji, obok rywalizacji w Ligue1 rozegrany zostanie finał Pucharu Ligi Francuskiej. Lyon i PSG spotkały się niedawno w meczu ligowym i górą byli niespodziewanie gracze Remiego Gardego. Jak będzie tym razem?  Kibiców, którzy chcą poznać odpowiedź zapraszam do nc+!

Plan najbliższych transmisji meczów lig zagranicznych w nc+:

piątek,18 kwietnia:
17:00 Premier League World, CANAL+ Sport
20:25 Atletico Madryt - Elche, CANAL+ Sport
komentują: Rafał Wolski, Leszek Orłowski
20:25 Saint Etienne - Stade Rennes, CANAL+ Family
komentują: Krzysztof Marciniak, Stefan Białas

sobota, 19 kwietnia:
13:00 Premier League - magazyn, CANAL+ Sport
lektorzy: Rafał Nahorny, Przemysław Pełka
13:40 Tottenham Hotspur - Fulham, CANAL+ Sport
komentują: Przemysław Pełka, Przemysław Rudzki