"Drag queens, królowe londynu" tylko w planete+

2014-11-05
Styl glamour, boa z piór i spektakularne stylizacje - najbardziej znane „Drag queens, królowe Londynu” wkraczają na scenę w listopadzie w Planete+, autorskim kanale platformy nc+. Premiery we wtorki i czwartki, od 11 listopada o godzinie 23:00.

Dziesięcioodcinkowa miniseria „Drag queens, królowe Londynu” pokazywana na antenie Planete+ prezentuje kulisy życia najlepszych drag queens z Soho. Z dokumentu widzowie dowiedzą się, kim są, o czym marzą i jakim przeciwnościom losu stawiają czoła mężczyźni, którzy na potrzeby sceniczne przebierają się za kobiety. Twórcy serii sprawdzają, co kryje się pod kolorowymi maskami Silver Summers, Baga Chipz, Lady Lloyd i wielu innych performerek. Ekscentryczne główne bohaterki wciąż gonią za nowymi wrażeniami i wyzwaniami. Ich świat jest zabawny, kiczowaty i otwarty na ludzi. „Drag queens, królowe Londynu” to kolejna, po „Balladzie o lekkim zabarwieniu erotycznym” telenowela dokumentalna emitowana w Planete+. Formuła ta podkreśla barwny i pełen przepychu świat tej nietypowej sceny artystycznej Londynu.

„Drag queens, królowe Londynu” to seria z gatunku docu-reality. Fabuła skupia się wokół kilku tytułowych drag queens. Każda z nich znajduje się w innej sytuacji życiowej. Wśród nich jest m.in. Rosie Beaver, której prawdziwa tożsamość to Chris, zawodowy rugbista, szukający partnera. Z kolei Silver Summers, członkini zespołu Buffalo Girls, powraca do swojego rodzinnego miasta, gdzie ma dać występ przed swoją rodziną. Natomiast transseksualny Munroe Bergdorf pracuje ciężko, aby zarobić na operację plastyczną, która sprawi, że poczuje się bardziej kobieco.

PREMIERY MINISERII „DRAG QUEENS, KRÓLOWE LONDYNU

Wtorki i czwartki, od 11 listopada do 11 grudnia o godzinie 23:00.