Domo+ po raz trzeci zajrzy do domów gwiazd

2014-09-17

Dariusz Michalczewski, Anna Korcz i Tomasz Szczepanik – między innymi tych celebrytów odwiedzi Omenaa Mensah w trzecim sezonie programu „Domy gwiazd” w Domo+, autorskim kanale platformy nc+. Premierowe odcinki wyprodukowanej przez stację serii można obejrzeć od 5 października, w każdą niedzielę o 17:00.

Domy-gwiazd_Anna-Korcz1

Trzeci sezon programu poprowadzi Omenaa Mensah. Gospodyni programu spędzi z gwiazdami cały dzień, by poznać i przybliżyć ich gust, upodobania i pomysły na wystrój wnętrz. Rozmawiając z bohaterami poszczególnych odcinków, prowadząca nie tylko ujawni ciekawostki z życia gwiazd, ale także zaprezentuje ich mieszkania, domy czy ogródki. Sprawdzi gdzie śpią, jedzą, odpoczywają i pracują. Widzowie dowiedzą się, w jakim stylu urządzone są mieszkania osób znanych z ekranów telewizji i pierwszych stron gazet.

W najnowszym sezonie programu Omenaa odwiedzi m.in. aktorkę Annę Korcz, byłego boksera Dariusza Michalczewskiego, satyryka i autora piosenek Rudiego Schubertha, piosenkarkę Lidię Kopanię, stylistkę Zosię Ślotałę i Tomasza Szczepanika, lidera zespołu Pectus.

- Kręcąc program wyszliśmy z prostego założenia - „pokaż nam jak mieszkasz, a powiemy widzom kim jesteś”. Sprawdziliśmy, czy wnętrza domów gwiazd odzwierciedlają ich charakter. Jak będzie można zobaczyć, często tak jest, ale nie zawsze - mówi Omenaa Mensah, prowadząca program „Domy gwiazd 3”.

Omenaa Mensah aktualnie kończy studia doktoranckie w warszawskiej Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. Jednocześnie jest właścicielką marki Ammadora, tworzącej meble inspirowane sztuką. Z kolei od 11 lat jest związana z TVN jako prezenterka telewizyjna. Można ją było zobaczyć w takich programach, jak: „Podróże Meteo”, „Kuchnia czynna całą dobę” czy „Projekt Plaża”. Wystąpiła w 5. edycji „Tańca z gwiazdami”. To także inicjatorka i prezes Omenaa Founadtion, fundacji, która opiera swoją działalność na wzmacnianiu więzi pomiędzy Polską a krajami Afryki Subsaharyjskiej.