Czwartek z Ligą Europejską w nc+

2014-02-18

Aż siedem spotkań Ligi Europejskiej pokaże w czwartkowy wieczór platforma nc+. Kibice zobaczą m.in. mecze z udziałem Juventusu, Tottenhamu, Napoli, FC Porto, FC Sevilli i Valencii. Łączoną relację ze wszystkich stadionów będzie można śledzić w Multilidze Europy.

W najbliższy czwartek, 20 lutego odbędą się pierwsze mecze 1/16 finału Ligi Europejskiej. Do rozgrywek tych od fazy pucharowej dołączyły zespoły, które jesienią walczyły w Lidze Mistrzów i zajęły trzecie miejsca w swoich grupach.

Prowadzone przez Piotra Salaka Studio Ligi Europejskiej rozpocznie się w CANAL+ Sport o 18:45. Dziesięć minut później w kanałach platformy nc+ transmitowane będą trzy pierwsze spotkania. W CANAL+ Sport relacja ze starcia Dnipro Dniepropietrowsk – Tottenham Hotspur. Czwarty zespół ligi ukraińskiej podejmie piąty zespół Premier League. W tym samym czasie w CANAL+ Family Juventus Turyn zagra z Trabzonsporem. Drużyna z Turcji, w składzie której występuje reprezentant Polski Adrian Mierzejewski, nie jest w tej rywalizacji bez szans. Po wygraniu grupy, w której Turcy mierzyli się z Lazio Rzym, Apollonem Limassol i Legią Warszawa apetyty w Trabzonie wzrosły. Drugą z Ukraińskich drużyn – Dynamo Kijów – będzie można zobaczyć w nSport w starciu z Valencią. Kibiców, którzy zamierzają na bieżąco śledzić wydarzenia na każdym stadionie, platforma nc+ zaprasza do CANAL+ Family2 na  Multiligę Europy, czyli łączoną relację z wszystkich spotkań.

O 21:00 rozpoczną się cztery kolejne transmisje. Na antenie CANAL+ Sport starcie angielsko – włoskie: Swansea City zmierzy się ze „spadkowiczem” z Ligi Mistrzów – Napoli. Ekipa Rafy Beniteza jesienią pechowo przegrała rywalizację w grupie śmierci LM z Borussią Dortmund i Arsenalem, teraz z wielkimi ambicjami przystępuje do walki w Lidze Europejskiej. Ciekawie będzie w Porto – konfrontacja „Smoków” z Eintrachtem Frankfurt relacjonowana będzie w CANAL+ Family. Dla miłośników hiszpańskiego futbolu platforma nc+ proponuje w czwartkowy wieczór relacje w nSport oraz kanale n36, gdzie zobaczyć będzie można mecze Betis Sewilla - Rubin Kazań i Maribor – FC Sevilla. Podobnie jak w przypadku wcześniejszych spotkań, na antenie CANAL+ Family2 prezentowana będzie Multiliga Europy.

Wydarzenia czwartku zostaną podsumowane w Studiu Ligi Europejskiej, które rozpocznie się o 23:05 w CANAL+ Sport, a wszystkie bramki będzie można obejrzeć o 23:40 w magazynie skrótów.

Na czwartek z Ligą Europejską zaprasza dziennikarz nc+, Piotr Salak:

- Szczególną uwagę zwracają dwa mecze z udziałem drużyn Premier League. Ale to nie tylko brytyjski stempel decyduje o tym, że pary Swansea - Napoli i Dnipro - Tottenham wyglądają bardzo interesująco. Z ekipą z Neapolu wraca na wyspy Rafa Benitez, który przecież w minionym sezonie prowadząc Chelsea wygrał Ligę Europy.

Napoli przegrało minimalnie rywalizację o fazę pucharową Ligi Mistrzów, ale w drużynie nie ma uczucia zawodu. Benitez nie będzie lekceważył europejskich rozgrywek, bo chce zdobyć dla Napoli pierwsze od 25 lat międzynarodowe trofeum. Na pewno spotkania z Tottenhamem nie może się doczekać Juande Ramos, obecny trener Dnipro. Hiszpan wielokrotnie dawał wyraz swojemu rozczarowaniu, gdy został zwolniony z posady menedżera londyńskich „Kogutów”. Teraz będzie szansa, by wyrównać na boisku stare rachunki.

Plan najbliższych transmisji Ligi Europejskiej na antenach kanałów nc+:

czwartek, 20 lutego:

18:45 Studio Ligi Europejskiej, CANAL+ Sport