CANAL+ w nowej odsłonie dla abonentów UPC

2014-02-17

Platforma nc+, która jest nadawcą programów z rodziny CANAL+, oraz UPC Polska podpisały umowę, dzięki której klienci UPC przez kolejne trzy lata będą mogli cieszyć się dostępem do sportowej i filmowej rozrywki na najwyższym poziomie.

Umowa umożliwi wszystkim klientom telewizji cyfrowej w UPC oglądanie m.in. rozgrywek T-Mobile Ekstraklasy, która właśnie wystartowała po zimowej przerwie, a także startującej w tym tygodniu fazy pucharowej Ligi Mistrzów i Ligi Europy. Kanały platformy nc+ to jedyne miejsce, gdzie piłkarscy kibice mogą obejrzeć na żywo i w  jakości HD wszystkie mecze rozgrywane w tym sezonie polskiej Ekstraklasy. Programy platformy nc+ dostępne w UPC to także kino na najwyższym światowym poziomie i zwieńczenie zbliżającej się wielkimi krokami transmisji gali rozdania Oscarów.

nc+ wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów już kilka miesięcy temu umożliwiła abonentom platformy wybranie – zależnie od zainteresowań - jednego z trzech pakietów z kanałami CANAL+. Teraz z tego samego podziału mogą korzystać klienci Telewizji Cyfrowej UPC. Pakiet Premium Sport to dostęp do najbardziej emocjonujących rozgrywek sportowych na CANAL+ Sport HD, CANAL+ Family HD i Family2 HD, pakiet Premium Film to możliwość oglądania najlepszych filmów obecnych na CANAL+ HD, CANAL+ Film HD i Film2 HD a najbogatszy pakiet Premium Sport&Film zawiera wszystkie te kanały.

Wszystkie trzy pakiety są dostępne w promocyjnych cenach:

• CANAL+ Premium Sport – w cenie 39,90 zł miesięcznie
• CANAL+ Premium Film - w cenie 39,90 zł miesięcznie
• CANAL+ Premium Sport& Film  – w cenie 49,90 zł miesięcznie

W ubiegłym roku spośród wszystkich kanałów z rodziny CANAL+ nadawanych przez CANAL+ Cyfrowy, najwyższą oglądalność miał CANAL+ Sport. W grupie 4+ jego udział w rynku wyniósł 0,2%, co oznacza prawie 18-procentowy wzrost względem 2012 roku. CANAL+ z 0,17% udziału w rynku w roku 2013, zanotował ponad 40-procentowy wzrost w porównaniu z rokiem 2012 (źródło: Nielsen Audience Measurement). Przedłużenie umowy między platformą nc+ a UPC o kolejne trzy lata oznacza zwiększenie potencjalnej liczby abonentów CANAL+ o około 850 tysięcy.