Bardzo dobra oglądalność startu sezonu ENEA Ekstraligi w nc+

2014-04-10

W sobotę wystartował nowy sezon Enea Ekstraligi. Transmisje 1. kolejki obejrzało w nSport, kanale platformy nc+, blisko 340 tysięcy widzów. Największym zainteresowaniem cieszyło się niedzielne spotkanie Fogo Unia Leszno – KantorOnline Włókniarz Częstochowa, które śledziło średnio prawie 129 tysięcy widzów.

ekstraklasa

- Kibice speedwaya czekali na ligowe ściganie aż 6 miesięcy. Wyniki oglądalności pokazują, że byli bardzo spragnieni emocji, a mieliśmy ich w pierwszej serii mnóstwo. Oglądaliśmy wspaniałe mecze. Sezon zapowiada się pasjonująco  – mówi szef żużla w nc+, Marcin Majewski.

Łączna oglądalność trzech transmisji wyniosła prawie 340 tysięcy. Inauguracyjne spotkanie SPAR Falubaz Zielona Góra – Grupa Azoty Unia Tarnów oglądało w nSport ponad 123 tysiące widzów. W niedzielę podczas meczu Betard Sparta Wrocław – Stal Gorzów przed telewizorami zasiadło blisko 87 tysięcy fanów czarnego sportu, a wieczorną transmisje z Leszna obejrzało prawie 129 tysięcy widzów.

Spotkania drugiej kolejki Enea Ekstraligi odbędą się 20 i 21 kwietnia. Platforma nc+ pokaże w świąteczne dni trzy spotkania oraz magazyn, który tym razem emitowany będzie w kanale nSport poniedziałek o godz. 22:00.