6. Kuchnia+ Food Film Fest zaprasza w listopadzie do pięciu miast

2014-09-25

W piątek, 21 listopada wystartuje 6. Kuchnia+ Food Film Fest, organizowany przez stację kulinarną Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+. Po raz pierwszy w historii przegląd zagości w pięciu miastach.

KFFF6_logo

Tegoroczny 6. Kuchnia+ Food Film Fest odbędzie się w dniach 21-23 listopada jednocześnie w warszawskim Kinie Kultura, poznańskim Starym Browarze, wrocławskim Kinie Nowe Horyzonty i gdańskim Kinoporcie, a w tym roku, po raz pierwszy, także w Krakowie – w Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej „Manggha”. Kolejną zmianą w ramach przeglądu jest nowe logo, w które jest wpisany logotyp stacji. Celem tego zabiegu jest podkreślenie, że organizatorem całego wydarzenia jest kanał Kuchnia+.

Kuchnia+ Food Film Fest to przegląd filmowy prezentujący produkcje poświęcone gotowaniu, sztuce kulinarnej i społecznemu znaczeniu jedzenia. Organizatorem wydarzenia jest stacja kulinarna Kuchnia+, należąca do rodziny autorskich kanałów platformy nc+. Jego ideą jest przybliżenie widzom świata kulinariów, a także jego kulis. Pokazom w kinie towarzyszą poczęstunki związane z tematyką danego filmu. Kuchnia+ Food Film Fest to również szereg wydarzeń specjalnych odbywających się w ramach festiwalu, w tym dyskusje z ekspertami i twórcami filmów, imprezy dla dzieci oraz inne, bardziej uroczyste imprezy. W piątej edycji uczestniczyło ponad 6 tysięcy gości. Filmy prezentowane w ramach przeglądu są następnie emitowane na antenie kanału Kuchnia+.